Costa del Ethiopië

ethiopieHet nieuwe vakantieland waar de toekomstige toerist naar toe kan is Ethiopië. Misschien gelooft u dit niet meteen maar het toerisme in Ethiopië zit in de lift. De bezoekersaantallen voor het Simien Mountains National Park zijn gestegen van 5.000 bezoekers in 2007 tot 24.000 bezoekers in 2013. Een flinke stijging.

Ethiopië het nieuwe vakantieland

Elk jaar stijgt het aantal toeristen naar Ethiopië met 10%. Nu staat Ethiopië nog op de 17de plaats van toeristische Afrikaanse landen. De nummers één en twee zijn Marokko en Zuid-Afrika. Toerisme is een zeer welkome bron van inkomsten voor Ethiopië. De Ethiopische overheid probeert daarom de slechte infrastructuur te verbeteren en te investeren om meer rijke toeristen aan te trekken.

Ethiopië is uniek

Naast dat dit land voor westerse toeristen nu nog spotgoedkoop is, heeft het ook een aantal unieke locaties om de vakantiefoto’s te maken.

Ethiopië werd vaak vermeden in verband met de conflicten met Eritrea en Somalië. Nu al het nieuws rond deze conflicten minder wordt, gaan ook meer mensen op vakantie naar Ethiopië. De toekomst voor het toerisme werd al eerder gesignaleerd door het Ministerie van Landbouw (Dienst Landelijk Gebied) in 2008. In een workshop van het ministerie werd een gebiedsvisie ontwikkeld voor (eco)toerisme.

Kortom Ethiopië is misschien wel de plek waar u over een paar jaar naar toe gaat voor uw vakantie. Vergeet de verhalen in de media over honger en geweld en help het land niet met een donatie maar met een bezoek.